Apple İPhone"ler için Garanti Dışı Pil Değişimi Fiyatlarında İndirim Yapmayı Planlıyor

Apple, yıpranmış bir pile haiz iPhone’da güç yönetimi özelliğinden kaynaklı performans düşüşüne ilişik satın alan endişelerini kabul ederek, gelecekte iPhone’ların pil sağlığı hakkında kullanıcılarına daha fazla bilgi sunacağını ve 2018 seneından itibaren güvence dışı pil değişiklik fiyatını düşüreceğini açıkladı.

Teknoloji devi Apple, pilin durumuna bakılırsa cihazlarının performansını düşürme nedenlerinin genel olarak yanlış anlaşıldığını, hiçbir zaman kasıtlı olarak herhangi bir Apple ürününün performansını düşürmediklerini, hiçbir vakit kullanıcı deneyimini kasıtlı olarak etkileyecek bir ismim atmadıklarını ve atmayacaklarını dile getiriyor.

Apple, lityum iyon pillerin iyi mi yıprandığını ve beklenmedik kapanma problemlerının önüne geçmek için iOS 10.2.1 ile güç yönetimi özelliğini kullanıma sunmasının gerekçelerini bir kere daha dile getirdi. müşteri endişelerini gidermek istediğini söyleyen Apple, yakın zamanda pil mevzusunda çeşitli değişiklikler yapacağını belirtti.

Apple, pil kaynaklı performansı düşen iPhone’lar için Ocak ayının sonundan Aralık 2018’e kadar garanti dışı pil servisi ücretlendirmesini 79 dolardan 29 dolara düşüreceğini açıkladı. Şu anda Türkiye’de pil servisi için 319 TL talep ediliyor ve planlanan indirim ile birlikte Türkiye için pil servisi ücretlendirmesinin 150-200 TL seviyelerine kadar gerileyeceğini tahmin ediyoruz.

Cupertino devi, iPhone 6 ve sonrası iPhone modeline sahip kullanıcılar için pil servisi fiyatlandırmasında yapacağı bu efsunk indirimle ilgili olarak daha fazla bilgilendirme yapacağını söyledi.

2018 başlangıcında yayımlanacak bir iOS güncellemesi ile kullananların iPhone’un pil sağlığı hakkındaki daha fazla bilgi edinebilmeleri adına önemli bir özellik kullanıma sunulacak. Böylece kullanıcı, iPhone’undaki pilin cihaz performansını etkileyip etlemediği görebilecek.

en son Apple, pil ömrü kaynaklı beklenmedik kapanma sorununa ve akabinde performans için en iyi kullanıcı deneyimini taktim etmek için var güçleriyle ile çalışma yaptıklarını vurguluyor.

Hiç yorum yok