İPhone Veya İPad Etkin Değil Hatası ve Çözümü



 

Bir iPad' Veya İPhone i ilk kez kurduğunuzda, cihazınızı etkinleştirmek ve iTunes, iCloud gibi servislere bağlanmak için Apple sunucularınızı Wi-Fi ile bağlamaya çalışacaktır. Kurulum sırasında kablosuz İnternet bağlantınız yoksa, sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Alternatif olarak, iPad'i USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayabilir ve iTunes'u başlatıp etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, yine de bir "iPad etkin değil" hatasıyla sonuçlanan yazılım sorunları ile karşılaşabilirsiniz. IPad'in etkin olmayan hatası nasıl çözümlenir?

ITunes ile iPad Ve İphone 'i etkinleştirme


Wi-Fi internet bağlantınız yoksa, iPad Ve İPhone'i iTunes kullanarak etkinleştirmeniz gerekir.

ITunes'u başlatın.
ITunes menüsüne gidin.
Güncellemeleri Kontrol Et'i tıklayın.
Bu, bilgisayarınızın iTunes'un en yeni sürümüne sahip olup olmadığını sorar.
Mevcut iTunes güncellemelerini indirin ve yükleyin.
IPad Veya İPHone'i USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın.
Cihaz listesinden iPad Veya İPhone'i seçin, Yeni iPad Veya İPhone olarak ayarla'yı seçin ve Devam'ı tıklayın.
IPad Veya İPhone'inize bir isim verin.
Uygulamanızı ve müzik senkronizasyon tercihlerinizi kontrol edin ve Bitti'yi tıklayın.

 

 

iPad’i Hard Reset Atarak Etkinleştirme


Hard reset, etkinleştirme sorunlarına neden olabilecek yazılım veya ağ bağlantısı hatalarını çözebilir.

Apple logosu görünene kadar "Giriş" düğmesine ve "Uyku / Uyandırma" düğmesine basın ve basılı tutun.
Kurulum işlemini yeniden başlatın ve kullanılabilir bir Kablosuz ağ seçin. Wi-Fi erişiminiz yoksa, iPad'inizi bilgisayarınıza bağlayın ve etkinleştirmek için iTunes'u kullanın.

Müşterinin Özel Wi-Fi Ağı'nda iPad'i etkinleştirin


Oteller, kafeler ve uçaklar gibi yerlerde, genel Wi-Fi şebekeleri genellikle kullanımdan önce oturum açmayı gerektirir. Bu kablosuz ağlara ilk kez bağlanmak istediğinizde, sağlayıcıların hizmet şartlarını kabul etmenizi isteyen bir sayfa görüntülenir. IPad yükleme işlemi sırasında iOS tarayıcınıza erişilemediğinden, bu sayfayı göremediğiniz için Wi-Fi hizmetinde oturum açamazsınız.

Genel Wi-Fi'ye bağlanamıyorsanız, ağ bağlantı listesini kaldırın ve İleri'ye basın.
IPad, Veya İPhone Wi-Fi olmadan devam etmek isteyip istemediğinizi soracaktır. Devam'a basın ve iPad kurulumunu bitirin.
Ana ekranınızı gördükten sonra, Ayarlar'a basın ve genel Wi-Fi şebekesini seçin.
Sonra Safari'yi açın ve Wi-Fi oturum açma işlemini tamamlayın. Apple hizmetlerinde oturum açarak iPad'inizi etkinleştirin. IPad'inizde iTunes uygulamasını başlatın. Apple kimliğinizi kullanarak oturum açın. Ayarlar'ı açın, iCloud'a dokunun ve tekrar oturum açın.

IOS Geliştirici Sürümleri Nedeniyle IPad Etkin Olmadı Hata Oluştu


Etkinleştirme hataları, iOS'un geliştirici sürümlerini çalıştıran cihazlara yayılmıştır. Geliştirici hesabınıza giriş yapın ve cihazınız için doğru UDID (Benzersiz Cihaz Tanımlayıcı) 'nın kayıtlı olduğundan emin olun. Bir beta iOS'un yetkisiz bir sürümünü çalıştırıyorsanız, iPad'de etkin olmayan bir hata alabilirsiniz. Bu durumda, iTunes'u kullanarak iPad'inizi geçerli iOS sürümüne geri yüklemeniz gerekir.

Hiç yorum yok