macOS High Sierra için 10.13.2 Güncellemesi Herkes"E Yayınlandı



Apple, bugün, macOS High Sierra 10.13.2’nin ilk sürümünü yayımlamasının bir ay sonra sürüme ek bir güncelleme yayımladı.

macOS High Sierra 10.13.2 ile ahenkli bir Mac modeline haiz tüm kullanıcılar için bu güncelleme ücretsiz bir güncellemedir. Güncellemeyi, Mac App Store’daki yazılım Güncelleme menüsünü kullanarak indirebilirsiniz.

macOS High Sierra 10.13.2, geçtiğimiz hafta kamuoyuna açıklanan “Spectre” emniyet açığı sorununu gideriyor. Spectre, benzer güvenlik açığı “Meltdown” ile beraber, bilgisayarın spekülatif yürütme mekanizmasından yararlanan ve bilgisayar korsanlarının duyarlı bilgilere erişmesine müsaade eden ciddi donanım tabanlı güvenlik açıklarıdır.


mscOS High Sierra 10.13.2 güncellemesi ile Meltdown güvenlik açığını ele alan Apple, bu hafta başlarında macOS ve iOS’taki Spectre arasında önlem alacağını duyurmuştu. Spectre için donanım düzeltmesi yok, bu nedenle Apple, Safari tabanlı makalelım çözümlerini kullanarak emniyet açığını düzelttiğini söylüyor.

ayrıca, Spectre emniyet açığının etkilerini azaltmak için tasarlanmış macOS Sierra 10.12.6 ve OS X El Capitan 10.11.6 için Safari 11.0.2 güncellemesi de yayımlandı. macOS Sierra ve OS X El Capitan kullanan müşteriler, cihazlarının eminğini yükseltmek için Safari’nin yeni sürümünü indirmeliler.

Hiç yorum yok