İOS 11"in Tüm Sürümleri ile Uyumlu Cydia Geliyor

İOS 11"in Tüm Sürümleri ile Uyumlu Cydia Geliyor



Google Project Zero kadrosundan Ian Beer’in kısa zaman önce paylaştığı tfp0’ye dayanan güvenlik açıkları isteksiz Jailbreak geliştiricilerinin iOS 11.0-11.1.2 için çalışan bir Jailbreak aracı geliştirmelerini, en azından bu yönde çalışma yapmalarını teşvik etti.

Twitter kullanıcısı cheesecakeufo, Twitter’da bir paylaştığı bir fotoğraf ile iOS 11.1.2 çalıştıran Jailbreak’li bir iPhone X’de Cydia’nın çalışmış olduğunı gösterdi. Bu ilk bakışta umut verici görünmesine karşın halen yapılması gereken tonlarca iş olduğu bir gerçek.

Cheesecakeufo, bunu mümkün kılmak için büyük bir yardım olarak Ian Beer’in paylaştığı emniyet açıklarını işaret ediyor ve bazı uyarmalarda bulunuyor. Öncelikle Jailbreak aracı için ince ayarlamalar yapılması ve kontrol işlemlerinin sürdürülmesi gerekiyor. Dahası, Cydia henüz iOS 11 ile ahenkli değil ve Saurik’in Apple’ın en sonki mobil işletim sistemi için uygulamayı güncelleyene kadar işlevleri sınırlı kalacak.

Cydia’nın iOS 11 ile ahenkli hale getirilmesi noktasında umutların tükendiği anda Cydia’nın babası Reddit’te bir başlığa gönderdiği yorumda, uygulamayı iOS 11 ile ahenkli hale getirilmesi noktasında çalışmış olduğunı belirtti.
İOS 11"in Tüm Sürümleri ile Uyumlu Cydia Geliyor


Saurik’in yorumu, çalışmaların istikrarlı ancak sınırlı zaman içerisinde gerçekleştirildiğini gösteriyor. doğrusu hemen birkaç gün yada birkaç hafta içinde iOS 11 uyumlu Cydia’nın gelmesini beklemek olası değil. Bununla beraber, Jailbreak cihaz eklentilerinin ve tweaklerinin yakında iOS 11 için güncelleneceğini bilmek çok heyecan verici duruyor.

laf mevzusu gelişimleri göz önüne almış olduğumızda, Jailbreak dünyasının yeni bir döneme girdiğini görüyoruz. iOS 11 için henüz kullanılabilir bir araç yayınlanmadı sadece bu yönde bir gelişmeye oldukca yakın olduğumuzu tahmin ediyoruz.

Hiç yorum yok