developer"ler için İOS 11.1.2 Jailbreak Çıktı!



Saigon Jailbreak ve Houdini Semi Jailbreak’in ismindaki isim olan Abraham Masri, son çalışması olan iOS 11.1.2 Jailbreak aracını geliştirici odaklı olarak halka aleni bir halde yayımladı. Abraham Masri’nin yayımladığı Jailbreak aracı, Ian Beer’in geçtiğimiz günlerde yayımladığı async_wake exploitine dayanıyor.

Jailbreak aracı, iOS iOS 11.0 – 11.1.2 çalıştıran iPhone X, 8/8 Plus, 7/7 Plus, 6s/6s Plus, 6/6 Plus ve iPhone 5s ile ahenkli.

iOS 11.1.2 Jailbreak
To.Panga olarak adlandırılan iOS 11.1.2 Jailbreak aracı şimdilik geliştiriciler için geliştirilmeye aleni bir sürüm durumunda. aslına bakarsan geliştiricinin kendisi de bunu kabul ediyor ve aracın geliştirilmesi için bu yönde bir ismim attığını dile getiriyor. iOS 11.1.2 To.Panga Jailbreak aracının geliştirici sürümü ile projenin daha istikrarlı ve daha kullanışlı hale getirilmesi hedefleniyor.

Abraham Masri, yayımladığı Jailbreak aracının gelen geri bildirimlerle geliştirilmesi sonrasında tam kullanışlı bir Jailbreak aracına dönüşeceğinden güvenli.



Geçtiğimiz günlerde Cydia’nın geliştiricisi Saurik, iOS11 için Cydia‘yı uyumlu hale getirmek üzere çalışma yaptığını açıklamıştı. Bu açıklama, Cydia’nın iOS 11 için kısa sürede kullanılabilir olacağı anlamına geliyor. Bu, iOS 11 Jailbreak çalışmalarının zaman içinde daha faal hale gelmesini sağlayacak önemli bir ismim.

iOS 11.1.2 To.Panga Jailbreak aracı için geri bildirimde bulunan pek çok kullanıcı, çeşitli 64-bit cihazlarda aracın doğrudan çalışmadığını ifade ediyorlar. Muhtemelen Jailbreak aracını kullanabilmek için ek işlemler gerekiyor. Bu mevzulara hakim birisi değilseniz geliştiriciler için piyasaya çıkan mevcut sürümden şimdilik uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Her şeye karşın iOS 11 için ilk somut ismimının atılmış olduğunu görmek gerçekten coşku verici. Bu ismim, bir çok Jailbreak geliştiricisi için iştah kabartıcı duruyor. Apple’ın ortalama yedi gün önce ani bir şekilde iOS 11.1.2 için imza desteğini kesmiş olması esasen böyle bir gelişimin yaşanmasının habercisi niteliğindeydi. bir çok iOS cihaz sahibi bunu basit bir tatbik olarak değerlendirmişti. Bugün ise arka tarafta başka şeylerin döndüğünü daha net görebiliyoruz.

To.panga projesinin GitHub sayfasına buradan devam ederek ulaşabilir, Jailbreak aracını indirmek dahil olmak üzere çalışma ile ilgili daha fazla bilgiye bu sayfadan erişebilirsiniz.

Bu büyüme hakkındaki ne planladığınüzü, iOS aletinızı bu aracı kullanarak Jailbreak yapmış olup yapamadığınız şeklinde deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi lütfen aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşmayı dikkatsizlik etmeyin.

Hiç yorum yok