Apple İOS 11.2.2 Güncellemesini Yayınlandı

Apple İOS 11.2.2 Güncellemesini Yayınlandı


Apple’ın iOS 11 işletim sistemi için yeni güncellemeler yayınlayacağı bilgisinin paylaşılmasının arkasından, gözler yeni iOS 11.2 sürümüne çevrilmişti. aslına bakarsak beklentimiz iOS 11.2.5 sürümünün çıkış yapması olmuştu. fakat Apple’ın bugün yaptığı bir izahat sonrasında iOS 11.2.5 sürümünün değil, direkt iOS 11.2.2 güncellemesinin yayınlandığı açıklandı. Apple’ın yaptığı açıklamayla birlikte kullanıma sunulan iOS 11.2.2 sürümünün detayları ve getirileri de açıklandı. Apple bu konu hakkında neler söyledi? gösterilen güncellemenin yenilikleri neler? Daha detaylı olarak ele alalım.

iOS 11.2.2 Sürümü güvenlik Odaklı Bir Güncelleme
Apple’ın iOS 11 işletim sisteminde izlediği strateji doğrudan bu sürümde de kullanıldı. doğrusu güncelleme bir ara sürüm güncellemesi olarak karşımıza çıktı. iOS 11.2.5 güncellemesinden önce gelen ara güncelleme, kısa vakit önce ortaya çıkan işlemci açıkları için gelen bir güncelleme olarak karşımıza çıkıyor.

İşlemcilerde yer alan açıkların kullanıcı bilgilerinin çkatılımına neden olabileceğini belirten Apple’ın, hafta başından beridir belirttiği emniyet güncellemesi iOS 11.2.2 güncellemesi oldu. bu yüzden yenilik barındırmayan güncellemenin yeniden de yüklenmesi çok önemli. zaten Apple’da bunun için sadece yükleme önerisinde bulundu ve sürüm notalarını yayınlamadı.
Apple İOS 11.2.2 Güncellemesini Yayınlandı


Sürüm notlarının yayınlanması da beklenmiyor. emniyet konusunda yapılacak olan iyileştirmeler için yayınlanan güncellemenin 65 MB olduğunu ve herkes için açık olarak yayınlandığını da ekleyelim. doğrusu sadece geliştiricilere yönelik bir güncelleme söz mevzusu değil. Bunun yanında iOS 11.2.5 final sürümünün de birkaç hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.




Hiç yorum yok