Apple Geliştirici Programı için Beklenen Açıklama Geldi

Apple Geliştirici Programı için Beklenen Açıklama Geldi


Apple’ın geliştirici platformları için yaptığı yatırımlar epey bir dikkat çekmeyi başarıyor. Teknoloji devi bu konuda çok önemli yatırımlara ismim atıyor. Her ne kadar Apple’ın servisleri olduğu benzer biçimde uygulamaları da pahalı olsa da markanın bu konuda yeni düzenlemeler yaptığını da söylemek gerekiyor. Son dönemde böyle teknoloji devinin geliştiricilere birfazlaca ayrıcalıklar sunduğunu biliyoruz. Bu konuda geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Apple, geliştiricilere ödenen ücretleri belirtmiş ve çok ciddi bir gelir imkanı sunduğunu açıklamıştı. Bunun birlikte App Store için açıklanan tatbik satış verileri de bir fazlaca dikkat çekmişti. Şimdi ise markanın başka bir adım attığı ortaya çıktı.

Apple Geliştirici Programı Artık Ücretsiz Oluyor
Ciddi bir ücret ödeyerek alınan Apple geliştirici programı için radikal bir karara imza atıldığı ortaya çıktı. firma tarafından yapılan son açıklama hemen sonra Apple geliştirici programı için tahsil kurumlarına ve kriterlere uyan geliştiricilere büyük ayrıcalıklar sağlanacağı ortaya çıktı. aslen bu mevzuda Apple ciddi anlamda sıkı çalışmalar yürütüyor.


sadece bir türlü diğer geliştirici programlarında olduğu gibi Apple’ın geliştirici programlarının ücretsiz sürümlerini göremedik. Şimdi ise Apple geliştirici programı için açıklanan bu haber beklenen gelişimin gösterildiğini ortaya çıkardı. öğrenim kurumları ve ticari olmayan hesaplar için ücretsiz olarak verilen programların işleyişi ile alakalı daha detaylı malumat paylaşımı yapılacak. Bunun haricinde ücret ödeyen ve şu an ücretsiz sürüm için kriterlere uyan kullanıcılar geri ödeme alamayacak belirtelim.

Hiç yorum yok