Apple Artık Eski Sürümlere Geçişleri İzin Verdi (İOS 6 Dahil


Apple Artık Eski Sürümlere Geçişleri İzin Verdi (İOS 6 Dahil


Bugün sabah saatleri itibariyle, Apple’ın ilginç bir halde geçiş yapılmasına izin vermediği, hatta senelerdir geçiş yapılmasına izin vermediği iOS sürümlerine bile geçiş yapılmasına izin verdiği ortaya çıktı.

ahenkli iOS cihazları için iOS 11’den iOS 10’a, iOS 8’den iOS 7’ye ve hatta iOS 6’ya bile imza desteği verilmişti. mesela bir iPhone 5 kullanıcsıcaklıkysanız iOS 10.3.3’den iOS 6.1.3’e bile geri dönüş yapmak olası(dü).



Geçiş yapılacak sürümler her ana iOS sürümünün genelini kapsamıyor, hatta genel hatlarıyla iOS 9 listenin dışında tutuluyor olsa da Apple’ın eski sürümlere geçiş yapılmasına izin vermesi bir çok kullanıcının geçiş yapmayı hayal etmiş olduğu sürümleri kapsıyordu. Bu durumun bir hatadan kaynaklandığı tahmin ediliyordu ve elini çabuk tutan kullanıcılar “nerede o eski iOS sürümleri” diyerek özellikle düşledikleri iOS 6’ya bile geçiş yapmayı başardılar.



Kısa bir süre sonra Apple’ın eski iOS sürümlerine imza desteğini yine kestiği görüldü ve şu anda her şeyin eskisi benzer biçimde olduğu görülüyor. Apple, yaşanılan bu durumun bir hatadan kaynaklandığını açıkladı sadece önemli bir iOS kitlesinin sürümünü düşürmeyi başardığı konuşuluyor.

Aranızda kritik bir hatadan meydana gelen bu sorundan faydalanmayı başaran var mı? Lütfen aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Hiç yorum yok